"Antwerp-clown Lamkel Zé is een cadeau dat je zestien keer mag uitpakken" en "Als een kind op de schommel"

"Antwerp-clown Lamkel Zé is een cadeau dat je zestien keer mag uitpakken" en "Als een kind op de schommel"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Didier Lamkel Zé, dat is en blijft een geval apart. Dat vinden ook diverse analisten ervan. Ook Nico Dijkshoorn is kritisch voor de Kameroense winger van Antwerp.

Het was de voorbije weken en maanden weer een en ander rond Didier Lamkel Zé, die alles op alles zette om weg te raken bij The Great Old - tevergeefs. “Voor iedereen die over voetbal schrijft, is de Antwerp-clown Didier Lamkel Zé een cadeau dat je zestien keer mag uitpakken”, aldus Dijkshoorn in Het Nieuwsblad.

“Je draait je om en vlak achter je is hij alweer iets krankzinnigs aan het doen. Dat kan van alles zijn en vaak heeft het niets met voetbal te maken. Als er een fotograaf of journalist in de buurt is, dan doet hij iets geks.”

Nog dertig jaar lachen

“Binnen dertig jaar gaat daar nog steeds smakelijk om gelachen worden. Ook in Nederland is hij een fenomeen, in Alkmaar denkt men aan een standbeeld voor hem, voor zijn rode kaart die AZ kwalificatie opleverde.”

“Lamkel Zé is als een kind op de schommel. Iedere keer als het naar je toe zweeft, moet je zeggen hoe geweldig er wordt geschommeld”, aldus nog de Nederlandse analist in zijn analyse.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties