🎥 Jürgen Klopp laat zich volledig gaan over Qatar: "Dat had al genoeg moeten zeggen"

🎥 Jürgen Klopp laat zich volledig gaan over Qatar: "Dat had al genoeg moeten zeggen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Klopp is niet de man om een blad voor de mond te houden. Op de dag dat de FIFA vroeg om "het over voetbal te laten gaan", liet de Duitse coach van Liverpool geen spaander heel van het WK in Qatar.

Klopp ging zes minuten helemaal los over de organisatie en de timing. “Het is al tien, twaalf jaar geleden dat de FIFA de toewijzing van de WK’s in 2018 (Rusland, red.) en Qatar (2022) bekend maakte. Normaal gebeurde dat nooit voor twee toernooien, maar nu wel. Dat had al genoeg moeten zeggen”, aldus Klopp.

“Op het moment dat de FIFA Qatar de organisatie gaf, wist iedereen van de hoed en de rand. Alle mensen die erbij betrokken waren, wisten in wat voor omstandigheden de mensen in Qatar moesten werken. Er stonden helemaal geen stadions in Qatar, of misschien eentje. Vervolgens moesten ze er een stuk of zes gaan bouwen. En we konden daar niet in de zomer spelen vanwege de hitte, maar het is nu nog steeds ontzettend warm in Qatar. Natuurlijk ga ik de wedstrijden kijken, maar het zal allemaal heel anders zijn”, vertelt Klopp.

Klopp vindt ook niet dat het de verantwoordelijkheid is van de spelers om zich ertegen uit te spreken. “Ik hou er niet van dat spelers zo nu en dan in een situatie terechtkomen waarin zij zich moeten laten horen. Als ze een bepaalde band wel dragen, staan ze aan kant A en als ze het niet doen staan ze aan kant B. Zo werkt het niet. Zij zijn de voetballers, ze moeten voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties