Assistenten van Club Brugge en STVV weten welke sanctie bondsparket hen wil opleggen

Assistenten van Club Brugge en STVV weten welke sanctie bondsparket hen wil opleggen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee assistenten kregen afgelopen weekend rood. Efrain Juarez van Club Brugge en Sebastian Hahn van STVV kregen nieuws van het bondsparket.

Beide assistenten worden gestraft voor wangedrag tegen de scheidsrechter van dienst. Juarez moet meteen voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal verschijnen, Hahn krijgt een voorstel van één speeldag schorsing en 1.000 euro boete.

Volgens scheidsrechter Erik Lambrechts kwam Juarez bij de rust op een agressieve manier naar hem toe en ondanks een tussenkomst van Rik De Mil bleef hij maar doorgaan. Hij zou ook de arm van Lambrechts vastgenomen hebben, waarop die rood trok. Bij het begin van de tweede helft zei Juarez nog dat de match te groot was voor de scheids.

Dat Juarez meteen voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal moet verschijnen betekent wellicht dat hij een forse schorsing mag vrezen.

Ook Sebastian Hahn van STVV trok in de rust naar de scheidsrechter. Hij blokkeerde de ref de weg naar binnen. “Hij wees naar de overkant en zei: ‘Every decision was wrong’”, aldus het verslag van scheidsrechter Kevin Van Damme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties