Ervaringsdeskundige Jelle Van Damme weet wat Sclessin doet met een speler: "Ik kon nog een wedstrijd spelen"

Ervaringsdeskundige Jelle Van Damme weet wat Sclessin doet met een speler: "Ik kon nog een wedstrijd spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sclessin stond in brand zondag. Na de 0-2 bij de rust ging het publiek er begin tweede helft volledig achterstaan en het resultaat daarvan is gekend. Ervaringsdeskundige Jelle Van Damme weet wat de sfeer in het stadion kan doen.

Van Damme speelde van 2010 tot 2015 bij de Rouches en maakte er nooit een geheim van dat hij de sfeer in dat stadion het beste in heel België vond. “De passie en het lawaai dat uit die tribunes komt, vind je hier nergens anders. Tegen Anderlecht was dat nog eens extra het geval, omdat er zo'n straffe comeback kwam tegen de grote rivaal", vertelt hij in HBvL.

Het vuurwerk waarmee de spelers begin tweede helft verwelkomd werden, bracht een nieuw elan in de wedstrijd. “Als voetballer voel je ook hoe fanatiek die supporters achter je staan”, vervolgt Van Damme. “Ik heb in Luik vaak matchen puur op adrenaline gespeeld."

Steven Alzate vond bijna geen woorden voor de steun die hij gevoeld had. "Dan kwam ik achteraf de kleedkamer binnen en had ik het gevoel dat ik nog een volledige wedstrijd kon voetballen. Als speler van Standard kan je gewoon tien tot twintig procent meer op Sclessin", geeft ook Van Damme aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties