🎥 Onwaarschijnlijk: week na onterechte veldbestorming bij Roda JC is het relaas van de speaker nog stuk pijnlijker

🎥 Onwaarschijnlijk: week na onterechte veldbestorming bij Roda JC is het relaas van de speaker nog stuk pijnlijker
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een onwaarschijnlijk verhaal is te rapen bij Roda JC, dat een week geleden al met een veldbestorming onterecht de promotie vierde naar de Eredivisie. Die promotie is nu nog een pak verder weg.

Roda JC kampeert al een heel seizoen in de bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie, waar de eerste twee ploegen rechtstreeks promoveren. Roda dacht een week geleden dat tweede promotieticket beet te hebben, omdat nummer 3 Groningen een uitschuiver leek te begaan bij Telstar. Groningen maakte in minuut 95 nog 1-1.

Dat hadden ze in Kerkrade niet meteen goed begrepen. De stadionspeaker liet tot twee keer toe een volksfeest losbarsten, met de foutieve informatie dat de promotie voor Roda een feit was. Het waren dan ook frappante taferelen, met veldbestorming erbij. En op de slotspeeldag stond ... Groningen - Roda op het programma.

Roda trok naar Groningen met drie punten voorsprong, maar bij winst zou de thuisploeg een wedstrijd meer gewonnen hebben. En jawel: doelpunten van Hove en Schreuders zorgden er voor dat het 2-0 werd. Ookin Groningen kwam het tot een veldbestorming van het thuispubliek, dat was wel met een gegronde reden.

Groningen en niet Roda promoveert samen met kampioen Willem II naar de Eredivisie. Bij Roda wordt het een zware taak om de spelers weer op te laden voor de play-offs om het derde promotieticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties