Speeldag: Ronde 1

Herbeleef Kameroen - Gabon (African Cup of Nations)

Volg de match tussen Kameroen en Gabon live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom in Lubango voor de eerste wedstrijd in groep D van de Africa Cup waarin favoriet Kameroen, met Eto'o, het opneemt tegen Gabon. Het zonnetje schijnt en het is 21 graden. De wedstrijd zal net als alle andere partijen beginnen met één minuut stilte. (WB)
Kameroen: Kameni Carlos, Nkoulou Nicolas, N'Guemo Landry, Song Rigobert, Geremi , Song Alexandre, Makoun Jean II, Bedimo Henri, Webo Kouamo Pierre Achille, Eto'o Samuel, Emana Edzimbi Achille.
Gabon: Ovono Ebang Didier , Ambourouet Georges, Rodrigue Moudounga , Ecuele Manga Bruno , Apanga Moïse Brou , Meye Roguy , Kessany Paul Ulrich, Moubamba Cedric , Marcolino Fabrice Do , Cousin Daniel, Alexander N'Doumbou.
1
Doelman Kameni moet plat gaan op een voorzet, maar zonder veel gevaar.
5
De eerste kans voor Kameroen. Doelman Ovono tikt in hoekschop.
7
Emana zet zich door, trapt laag over de grond op doel, maar via Ovono en de paal gaat de bal naast. Hoekschop.
8
Kameroen probeert Gabon meteen vast te zetten.
12
Doelman Ovono komt tot in de hoek aan de cornervlag uit, dribbelt een speler van Kameroen en ontzet. Opvallend.
15
Gabon is het openingskwartier zonder kleerscheuren doorgekomen. Willy Aubameyang van Eupen zit op de bank.
17

Goal
Doelpunt van Daniel Cousin (Onbekend Onbekend)
Uit het niets scoort Gabon. Het is kapitein Cousin van Hull City, de enige topspeler, die koelbloedig de bal voorbij Kameni schuift. De verdediging van Kameroen ging niet vrijuit.
21
Opnieuw is Gabon gevaarlijk, maar doelman Kameni bokst de bal weg.
24
Vrijschop van Geremi, op de vuisten van Ovono, in hoekschop.
26
We zijn over halverwege de eerste helft. Kameroen begon het beste, maar viel terug na de verrassende goal van Gabon. Doelman Kameni maakt bij momenten een onzekere indruk.
30
Samuel Eto'o is vooralsnog onzichtbaar.
36
Kameroen probeert, maar het geraakt niet tot bij het doel van Gabon.
39
Er zijn naar schatting bijna 15.000 mensen aanwezig.
42
Blessurebehandeling voor Kessany. Gabon is even met tien.
44
Eerste flits van Eto'o, die Emana bedient, maar daar loopt het spaak. We krijgen twee minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
Gabon leidt bij de pauze met 0-1. Het land scoorde uit het niets, maar kwam eigenlijk nooit in de problemen. Kameroen kan Gabon niet verontrusten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.