Datum: 03/02/2013 16:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Kwart Finales
Afrika Cup: Ivoorkust uitgeschakeld

Ivoorkust zal ook dit jaar de Afrika Cup niet winnen. Tegen Nigeria verloor het met 2-1. Nigeria gaat zo naar de halve finales, Ivoorkust mag naar huis.

Emenike bracht Nigeria iets voor rust op voorsprong. Doelman Copa van Lokeren zag er bij dat doelpunt niet echt lekker uit. Vlak na rust kwam Ivoorkust terug op gelijke hoogte. Drogba trapte een vrije trap naar de tweede paal, waar Tioté klaar stond om binnen te koppen.

Een afgeweken bal een klein kwartier voor tijd bezegelde alsnog het lot van Ivoorkust. Mba kreeg uiteindelijk het doelpunt op zijn naam, maar belangrijker is dat hiermee Nigeria zich plaatste voor de halve finales.

Ivoorkust zal voor de zoveelste keer zijn favorietenstatus niet waarmaken. Het hele toernooi lang waren ze ook dit jaar weer niet zo dominant als ze misschien wel kunnen zijn.