Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Finale
Stadion: Aussie Stadium
Sydney FC is Australisch kampioen

Sydney FC is erin geslaagd om haar status als topfavoriet te laten uitkomen. Ondanks dat het seizoen niet zo gemakkelijk ging als gepland, heeft de glamourclub de eerst titel van Hyundai A-League binnengehaald. De finale tegen de Central Coast Mariners was een ideale samenvatting van hun seizoen. Moeizaam haalde men het met 1-0.

Alle 41.689 plaatsen waren ingenomen waardoor men kan zeggen dat er meer dan 1 miljoen mensen de stadions hebben bezocht in het eerste seizoen van de A-League. De Central Coast Mariners gingen het best van start onder de leiding van rechtermiddenvelder André Gumprecht. Zowel hij als Stewart Petrie misten in de beginfase echter de kansen. Mariners-goalie Danny Vukovic moest pas na een half uur voor het eerst in actie komen om een schot van Sasho Petrovski tegen te houden. Enkele ogenblikken later was het bijna zover aan de overkant, maar het inzenden van Gumprecht strandde op de lat.

In de tweede helft trok Sydney FC het laken meer naar zich toe onder leiding van Dwight Yorke. In de 61ste minuut speelde de aanvoerder van Trinidad & Tobago de bal perfect over de verdediging, maar Petrovski kon juist niet bij de bal. In de 62ste minuut was het dan wel zover. Yorke hield met Andrew Clark en Noel Spencer twee verdedigers van Central Coast aan de praat en legde dan ineens de bal voor de voeten van de vrijstaande Steve Corica, die onhoudbaar binnentrapte. Na het doelpunt hield Sydney FC het bij het controleren van de wedstrijd, wat niet al te moeilijk was gezien de krachten die de Mariners de eerste helft hadden verspild. Na negentig minuten mocht Dwight Yorke dan voor een uitzinnig thuispubliek voor het eerst de trofee van de Hyundai A-League in de lucht steken.