Central Coast Mariners
Newcastle Jets
Datum: 24/02/2008 08:00
Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Finale
Stadion: Suncorp Stadium
Newcastle is de nieuwe kampioen
Newcastle is de nieuwe kampioen
Foto: © SC

In een spannende, maar vrij kansloze finale heeft Newcastle Jets zich tot de derde kampioen van Hyundai A-League gekroond. Halverwege de tweede helft scoorde Mark Bridge de enige treffer van de wedstrijd.

Dat er veel spanning was op het veld was al in de elfde minuut duidelijk. In een duel met Mile Jedinek sprong Joel Griffiths met zijn knie voorwaarts op de speler van Central Coast Mariners. Het resultaat was dat bijna alle 22 veldspelers betrokken waren in wat duw- en trekwerk. Verder dan wat afstandschoten of ongevaarlijke pogingen kwamen beide ploegen echter niet in de eerste helft.
 
Ook het begin van de tweede helft was een toonbeeld van goede wil, maar slechte uitvoering. Het was dan ook te verwachten dat een persoonlijke fout de inleiding zou zijn van het doelpunt. Tony Vidmar, in nota bene zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière, probeerde de bal terug te spelen op zijn eigen doelman, maar verslikte zich en Mark Bridge ging aan de haal met de bal. Nadat die ook Alex Wilkinson was kwijt geraakt, vuurde hij de bal langs Danny Vukovic in doel. Central Coast moest nu aanvallen en er kwamen openingen aan beide zijden. In de toegevoegde tijd ging echter scheidsrechter Mark Shields in de fout. Na een hoekschop ruimde James Holland de bal op met zijn elleboog. Shields weigerde echter om Central Coast een strafschop te geven en in het protest erop werd doelman Vukovic, die mee naar voren was gekomen voor de hoekschop, van het veld gestuurd.
 
Na de allereerste Grand Final, is het ook meteen de eerste landstitel voor Newcastle Jets. Central Coast Mariners moet rekenen op de leuze derde keer, goede keer, want het is al voor de tweede keer op rij dat het een Grand Final verliest. Beide ploegen zijn echter wel gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League van 2009.