Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Hindmarsh Stadium
Queensland behaalt stuntzege

ADELAIDE – Queensland Roar heeft een einde gemaakt aan de reeks overwinningen van Adelaide United. De bezoekers gingen met 1-0 gaan winnen op het veld van de competitieleider en maakten zo een einde aan de reeks van drie overwinningen op rij van de thuisploeg.

Bij Adelaide, die hun 50ste wedstrijd in de A-League speelden, stond nieuwste aanwinst Eugene Galekovic meteen in doel. De thuisploeg kon echter nooit tonen dat ze de goede vorm te pakken hebben en Galekovic moest zich bewijzen op pogingen van Michael Zullo en Robbie Kruse. Adelaide kon daar niets tegenover stellen.

Op het uur testte Reinaldo nogmaals Galekovic, die al zwevend de bal uit zijn doel hield. Drie minuten later had de doelman echter geen verhaal op de poging van Reinaldo (links op foto). De Braziliaan knalde na een pass van Kruse de bal hard in doel. Queensland ging verder op zijn elan en in de 77ste minuut knalde Matt McKay de bal net over doel. Amper een minuut later was er de eerste echte kans voor Adelaide. Liam Reddy had twee pogingen nodig om een schot van Cassio onschadelijk te maken. In de slotfase probeerde Simon Lynch de score nog op te drijven, maar Galekovic weerde beide pogingen.

Door deze overwinning schuift Queensland door naar de vierde plaats op amper één punt van leider Adelaide. Adelaide kan dit weekend wel voorbij gestoken worden door Central Coast Mariners en Newcastle Jets. Jonas Salley kreeg zijn vierde gele kaart van het seizoen en is daarmee geschorst als Adelaide volgend weekend op bezoek gaat bij Central Coast Mariners.