Competitie: Antwerpen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Beerschot-Wilrijk verovert titel op een tot de nok gevuld Kiel
Timothy Collard

Voor het oog van 12.213 uitzinnige fans heeft Beerschot-Wilrijk zich tot kampioen gekroond in de eerste provinciale van het Antwerps voetbal. KFC Katelijne was nooit bij machte om de thuisploeg af te stoppen en kreeg maar liefst vijf doelpunten om de oren.

Timothy Collard, Jordy Ferket & Nicola Cantoro op het Kiel

Tijdens de eerste minuten was het aftasten geblazen langs beide kanten, maar al snel nam Beerschot-Wilrijk het spel in handen. Van titelstress was niets te merken bij de mannen van Urbain Spaenhoven. Na net geen tien minuten spelen opende Tristan Dermaut de score met een knappe volley.

Van het kastje naar de muur… En terug naar het kastje

Katelijne was van slag en de thuisploeg sloeg meteen weer toe. Peter Nijs kreeg het leer op een presenteerblaadje aangeboden en maakte er zo meteen 2-0 van. Beerschot-Wilrijk liet de bal lekker rondgaan en tien minuten later resulteerde dat reeds in een derde goal. Dit keer prikte Van Der Heyden het leer tegen de touwen.

Op het halfuur kreeg Dermaut een uitgelezen kans om zijn tweede treffer van de partij aan te tekenen. Magerman stuurde hem het straatje in, maar nadat hij de bezoekende doelman knap omspeelde besloot de aanvaller in het zijnet.

Via een vrijschop probeerden de bezoekers de neus eens aan het venster te steken, maar een kopbal verdween enkele meters naast de kooi van Jef Snyders. Het was al Beerschot-Wilrijk wat de klok sloeg. De thuisploeg speelde de bal rustig rond, zonder al te geforceerd op zoek te gaan naar een hogere score.

Katelijne prikt ei zo na tegen

Na de koffie tekende Katelijne voor het eerste gevaar. Een lage vrije trap kon Jef Snyders – die makkelijk kon klemmen – niet verontrusten. Beerschot-Wilrijk ging op zoek naar een vierde treffer, maar de bezoekers lieten niet zomaar over zich heen lopen en verweerden zich met potig spel.

Enkele corners en vrije trappen leverden niets op voor De Mannekes en langs de overkant was Katelijne er wel héél dicht bij. Werner Ooms kon na een lange run afdrukken, maar zijn poging belandde op de dwarsligger.

Daal en Nys leggen eindcijfers vast

Iets minder dan twintig minuten voor het laatste fluitsignaal mochten de talrijk aanwezige supporters dan toch nog eens juichen. Dyron Daal knalde een perfecte lage voorzet staalhard tegen de touwen: 4-0 met nog een kwartier op de klok.

Een handvol minuten voor affluiten kreeg doelman Jef Snyders een applausvervanging. Het Kiel scandeerde zijn naam en ging staan voor het sluitstuk. Verder speelde Beerschot-Wilrijk de wedstrijd rustig uit en in de slotminuten maakte doelpuntenmachine Nys er nog 5-0 van. De club kroont zich zo tot kampioen in de eerste provinciale van het Antwerps voetbal en mag zich volgend seizoen bewijzen in vierde nationale.