Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen speelt bekerfinale
Kristof Blomme

Moeskroen heeft zich geplaatst voor de finale van de Belgische Beker. Nadat de heenmatch bij Charleroi met 0-1 werd gewonnen speelde het in eigen huis 1-1 gelijk. Morgen kent Moeskroen de tegenstander. Dan spelen Zulte Waregem en Standard immers nog tegen elkaar.

Na de 0-1 in de heenmatch was alles nog mogelijk in dit Henegouws derby. In de beginfase had Charleroi, dat moest scoren, het meeste balbezit, maar tot veel kansen leidde dat niet. Na twintig minuten viel er een eerste schot te noteren. Serebrennikov knalde van erg ver hoog over. Op het halfuur kwam een afvallende bal terecht bij Dorothée, maar ook hij kon zijn schot niet laag houden. Luzi was de eerste die moest ingrijpen. Veel problemen kende hij echter niet met een vrije trap van Oulmers. Tien minuten voor de pauze viel pas de eerste echte kans te noteren. Een vrije trap werd door Dante verlengd tot bij Serebrennikov. De Oekraïner kopte al vallend recht op Luzi. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam ook Moeskroen eens opzetten. Dorothée vond Custovic voor doel. Hij kopte op de bovenkant van de lat. Na 45 teleurstellende minuten was de stand logischerwijze nog 0-0.

Na de koffie moesten de bezoekers uit een ander vaatje tappen, maar het was integendeel Moeskroen dat de eerste kans kreeg. Dorothée besloot met buitenkant rechts te zwak op Laquait. Op het uur ging Kere onder een lange bal door. Dimbala kwam oog in oog met Laquait en hij versloeg de Franse doelman via het been van Varga. Charleroi moest nu twee keer scoren en het kwam dan ook opzetten. Een voorzet van Orlando werd door de duikende Sterchele ver naast gekopt. Even later kon de thuisploeg toch ook nog even gevaarlijk worden met een vrije trap van Custovic. Laquait bokste weg en Noukeu kon net niet bij de rebound. Met nog twintig minuten op de klok gooide Serebrennikov de bal nog eens in het pak. Akgul legde goed terug tot bij Orlando, die hoog over besloot. Vijf minuten later kwam Sterchele oog in oog met Luzi. De topschutter van de Karolo's trapte de wenkende kans voorlangs. Moeskroen kwam nu niet meer onder de druk uit. Tien minuten voor het einde leek Sterchele de spanning terug te brengen. Luzi loste een schot van Akgul en de aanvaller was er als de kippen bij om binnen te tikken. Hij stond echter buitenspel en de goal werd terecht afgekeurd. In het tumult nadien pakte de spits geel, waardoor hij een eventuele finale aan zich voorbij zou zien gaan. Meteen nadien was het toch raak. Akgul vond Akpala voor doel, die simpel binnentikte, meteen zijn tweede goal in vijf dagen. Charleroi was na dat doelpunt wel veelal in balbezit, maar kansen leverde dat niet meer op. Moeskroen stoot dus door naar de finale. Woensdag maken Zulte Waregem en Standard onder elkaar uit wie de tegenstander wordt.