Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion
Patro knikkert Lanaken uit de Beker
Ruben Claesen

In de eerste ronde van de Beker van België stond meteen een Maaslandse derby op het programma: vierdeklasser Patro Eisden ontving tweedeprovincialer Lanaken VV, dat zich voor de Beker van België plaatste door de Beker van de Maaskant te winnen. Maar tegen Patro kon LVV niet stunten. 3-1 werd het, een terechte uitslag.

Het eerste doelgevaar kwam van de thuisploeg. Al na drie minuten kwam El Idrissi alleen voor doelman Crescente, die redding bracht met een puike save. Twee minuten later kwam Lanaken bijna op voorsprong, toen Manuel Claessens met een verre lob bijna keeper Bert Daenen wist te verrassen, de bal viel net naast doel. Twintig minuten later kwam Patro op voorsprong. Jurgen Vandeurzen trapte een vrije trap vanop zo’n vijfentwinig meter droog maar mooi in de benedenhoek: 1-0. Weer tien minuten later moest Lanaken op gelijke hoogte komen, maar Claessens kon zijn schitterende solo niet succesvol afronden. Tien minuten later werd de score verdubbeld, niet zonder enig fortuin. Een voorzet vanop links van El Idrissi werd niet meer aangeraakt en ging via de tweede paal binnen. 2-0, meteen de ruststand.

De tweede helft was van mindere makelij. Het was een kwartier wachten op een eerste kans, Grégory Rondeux kwam alleen voor Crescente, maar de ex-spits van Eupen besloot pal op de Lanakerse doelwachter. Er was nog een kwartier te spelen toen Lanaken een strafschop kreeg. Stephen Bruce wist zijn sterke wedstrijd echter niet te vervolmaken, Daenen pakte. Op de daaropvolgende tegenaanval strafte Rondeux een fout van Werrebrouck af, 3-0. In de blessuretijd kon Lanaken toch nog de verdiende eerredder scoren. De sterk ingevallen Moonen speelde eerst zijn mannetje uit alvorens Claessens weg te sturen, de oud-MVV-speler was niet zelfzuchtig en bood Moonen de 3-1 aan. Gescoord werd er niet meer, Patro won verdiend maar kon, vooral in de tweede helft, zelden overtuigen.