Meldert
Dendermonde
Datum: 02/08/2008 19:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert moeizaam voorbij Dendermonde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert moeizaam voorbij Dendermonde
Foto: © SC

De ambitieuze vierdeklasser had een sterke doelman nodig om niet vroegtijdig een optater te krijgen van de enthousiaste tweedeprovincialer. Vooral in de eerste helft liep Meldert achter de feiten aan maar Dendermonde kon niet afwerken.

Al vrij vroeg trof bezoeker Roels de paal op aangeven van Aalhoul. Meldert kende meer geluk toen Krasniqi in twee tijden Verleyen het nakijken gaf. Dendermonde trok op zoek naar de gelijkmaker en Schockaert vlamde op Begeyn. Even na het halfuur lukte het wel toen Matthys een voorzet van Aalhoul binnenkopte. Krasniqi nam Verleyen op de korrel en Schockaert vlamde over.
 
De thuisploeg tapte na de rust uit een ander vaatje en de bezoekende portier had een beenveeg nodig. Verbroedering mocht juichen nadat Van Nyvel het hoofd van Sbaaiti vond. KAVD vocht terug en Begeyn moest zijn klasse tonen op een verraderlijk schot van Mimoun Biwi. Peter De Pauw vlamde een vrijschop staalhard tegen de netten en de thuisploeg dacht dat de buit binnen was. Abdel Biwi vond Begeyn op zijn weg naar de aansluitingstreffer. Met een gemeten lobbal bracht hij zijn ploeg toch terug in de match. Boujemaoui kon Arys vrijspelen en nu was het verdict gevallen.
 
VB MELDERT: Begeyn, Wellens (85’ Van Damme), Krasniqi (85’ Wauters), Sbaaiti, Arys (78’ Amazou), Leyman, De Clercq, De Pauw, Madawa, Boujemaoui, Van Nyvel.
 
KAV DENDERMONDE: Verleyen, Bakkali, Mathys, Cleemput, De Knijf, Mimoun Biwi (84’ Verstrepen), Roels (80’ Geers), Abdel Biwi, Schockaert (89’ Rogiers), Aalhoul en Ulker.
 
Doelpunten: 13’ Krasniqi 1-0, 36’ Matthys 1-1, 53’ Sbaaiti 2-1, 63’ De Pauw 3-1, 70’ Abdel Biwi 3-2 en 76’ Arys 4-2.

Beker van Belgiƫ