Herbeleef Club Brugge - Sporting Lokeren (Beker van België)

Volg de match tussen Club Brugge en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Blondel Jonathan, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Lokeren: Lazic Jugoslav, El Mouataz Hassan, Doll Olivier, Strul Avi, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, M'Bayo Marcel, Dupré Frederic, Carevic Mario, Gueye Ibrahima, Malki Sabah Sanharib.
1
Vervecken heeft de eerste achtste finale in de Beker van België op gang gefloten.
2
In vergelijking met de Europese wedstrijd tegen Toulouse heeft Nabil Dirar plaats moeten maken voor Ronald Vargas. De Venezolaan maakte vorige donderdag een goede invalbeurt.
3
Voorlopig nog geen kansen te noteren in een kil Jan Breydelstadion. Er is hooguit 3 à 4.000 man komen opdagen.
3
De eerste dreiging is van de bezoekers. Carevic mag een vrije trap nemen aan de rand van de zestien. Zijn poging is echter veel te scherp, Stijnen pakt eenvoudig.
6
Stijnen moet een eerste keer uitpakken met een serieuze parade. De Limburger houdt Malki van de openingstreffer.
7
Aan de overkant probeert Perisic Kouemaha te bereiken, maar zijn voorzet is te scherp voor de Kameroener.
10
Bijna 1-0 voor Club Brugge. Ryan Donk levert een perfecte voorzet af, maar Geraerts kan er onvoldoende zijn hoofd tegen zetten om Lazic te verschalken. Het leer gaat voorlangs.
11
Club Brugge neemt de wedstrijd in handen. Deze keer gooit Klukowski het leer voor doel en kan Kouemaha er net niet bij.
14
Lokeren krijgt een vrije trap op een interessante plaats net buiten de zestien na een domme fout van Vadis op Malki.
15
Carevic krult de bal mooi richting doel, maar het leer streelt het zijnet. Stijnen stond aan de grond genageld en was kansloos als de poging tussen de palen viel.
20
De wedstrijd is wat stilgevallen. Noch Club Brugge, noch Lokeren slagen erin om het laken naar zich toe te trekken.
29
Hartverwarmend kan je het voetbal in Brugge niet meteen noemen. Het is al bijna een kwartier geleden dat er een doelman aan het werk werd gezet.
30
Eindelijk valt er nog iets te noteren wat op een doelkans lijkt. Geraerts gooit het leer voor doel, Kouemaha mikt met het hoofd nipt over.
38
Als de clubs niet voor animo zorgen, eist de scheidsrechter wel even de aandacht op. Donk werkt de bal duidelijk over de zijlijn, maar Vervecken geeft hoekshop. Het levert Lokeren niets op.
42
Stijnen houdt Club Brugge een tweede keer recht. Mbayo kan alleen richting doel gaan, maar de Brugse goalie redt met het been. Malki glijdt uit en kan de herneming niet binnen trappen.
43
 Rode kaart voor Carl Hoefkens
Carevic gaat neer na een contact met Hoefkens. De Brugse verdediger mag gaan douchen.
43
 Gele kaart voor Stijn Stijnen
Stijnen is het niet eens met de beslissing van Vervecken en krijgt geel voor protest.

Scheidsrechter
Rust
Na een bijzonder zwakke eerste helft is er niet gescoord in Club Brugge – Lokeren. De beste kansen waren voor de bezoekers, maar Stijnen hield blauw-zwart twee keer recht op pogingen van Malki en Mbayo. Club Brugge moet na een rode kaart van Hoefkens met tien man verder.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Jeroen Simaeys

46
We zijn er aan begonnen voor de tweede helft. Zorgt Lokeren voor een stunt of kan Club Brugge met tien zich toch kwalificeren.
46
De tweede helft is nog maar net op gang gefloten en de thuisploeg krijgt zijn beste kans van de avond. Vargast steekt het leer net naast de verste paal.
47

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Ivan Perisic)
En Club Brugge komt op voorsprong. Een heel hoge voorzet van Perisic komt bij Kouemaha. De Kameroener kopt het leer tergend traag voorbij Lazic.
50
En Kouemaha zorgt bijna voor de 2-0. De aanvaller blijft tussen een paar Lokeren-verdedigers heel kalm, maar knalt dan recht op Lazic.
55
 Gele kaart voor Sabah Sanharib Malki
Malki krijgt geel na een charge op Donk.
58
Kouemaha is de gevaarlijkste man na rust en is opnieuw dicht bij de 2-0. De Kameroener devieert een laag voorzet-schot van Vadis, maar opnieuw staat Lazic paraat met een knappe redding.
59
Vervangen Tsholola Tiko
Ingevallen Dawid Janczyk

59
Janczyk trapt het leer bij zijn eerste balcontact tegen de netten, de Pool was echter al teruggefloten voor buitenspel.
63
Vervangen Antolin Alcaraz
Ingevallen Koen Daerden

66
Lokeren is dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van Malki strandt op de dwarsligger.
68
De bal hangt nu wel tegen de netten, maar het Lokerse doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.
70
Lokeren blijft druk zetten op het Brugse doel. Maken de Waaslanders nog de gelijkmaker of houdt Club Brugge nog twintig minuten stand?
74
 Gele kaart voor Vadis Odjidja
Vadis tikt Lazic aan en krijgt een domme gele kaart.
80
 Gele kaart voor Avi Strul
Strul haalt Vargas neer en krijgt geel.
81

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Jeroen Simaeys)
De kwalificatie lijkt een feit voor Club Brugge. Bij een zeldzame dreiging schotelt Simaeys Vargas de 2-0 voor.