aalEendracht Aalst
lomLommel SK
Datum: 23/08/2009 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 5
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst zonder moeite voorbij United
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Aalst zonder moeite voorbij United
Foto: © SC

Eendracht Aalst plaatste zich voor de 16de finales van de Cofidis Cup. De Ajuinen kenden weinig moeite met tweedeklasser KVSK United.

Aalst trok meteen na het eerste fluitsignaal richting het bezoekende doel. Gallucci bracht de bal voor doel waar Podevijn het leer via een verdediger naast doel zag belanden. Na tien minuten klom de thuisclub op voorsprong. Lionel Lord werd in de zestien tegen de grond gewerkt en nam zelf plaats achter de bal. De Nederlander schoot de bal hard in doel.

Amper bekomen van deze vroege treffer kregen de bezoekers een tweede treffer te slikken. Troch bediende Gallucci die vanuit een scherpe hoek de bal naast doelman Sengier plaatste. United scoorde even later bijna de aansluitingstreffer. Een kopbal van Brouwers werd door Coppens van de lijn gekeerd en in de rebound knalde Ketting keihard op doelman Van Den Noortgaete. Aalst kreeg net voor de rust nog een mogelijkheid via Gallucci maar deze zag zijn kopbal echter net naast gaan.

Na de rust probeerde United de achterstand ongedaan te maken. Vanaken en Delande waagden hun kans van op afstand maar doelman Van Den Noortgaete hield makkelijk stand. Aan de overzijde kwam de thuisclub nog tweemaal dichtbij een derde treffer. Podevijn krulde het leer net naast doel en de vrijstaande Gallucci schoot de bal hoog over doel.

Aalst plaatst zich zo vrij moeiteloos voor de 16de finales van de Cofidis Cup en mag gaan dromen van een topaffiche.

Beker van Belgiƫ