Speeldag: Ronde 6
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint zonder glans
Jarryd Naegels

Westerlo heeft gedaan wat het moest doen. Het won met 2-0 van Roeselare en bekert voort. De overwinning was er wel één zonder glans.

Voor de pauze was het armoe troef. Twee zwakke ploegen konden amper kansen bij mekaar spelen. Westerlo leek nochtans op zoek te willen gaan naar een vroege voorsprong. Het kwam echter niet verder dan een zwakke poging van Farssi.

Henrique zorgde op het half uur voor de eerste echte dreiging. Dutoit had echter een prima save in huis en ranselde het leer in hoekschop. Aan de andere kant kon Ernemann eens dreigen voor Roeselare. De middenvelder trapte in één tijd rakelings naast. De 0-0 bij de rust was logisch in eens kansarme eerste helft.

Ceulemans voerde bij het begin van de tweede helft een dubbele wissel door. Chavez en Bruls bleven in de kleedkamer voor Van Heerden en Dekelver. De wissels loonden meteen. Westel startte snedig en ging op zoek naar een doelpunt. Henrique schoof eerst nog naast, maar iets voor het uur had de thuisploeg de voorsprong beet. Het was Mravac die een hoekschop van Iakovenko binnenkopte.

De partij verwaterde nadien weer volledig. Met nog een twintigtal minuten te gaan, schrok Het Kuipje plots weer wakker toen Vanthournout alleen op De Winter afging. De middenvelder verkwanselde de kans echter onbegrijpelijk. Aan de overkant viel een voorzet van Vanaudenaerde bijna in doel.

Met nog een kwartier te gaan besliste Dieter Dekelver de partij volledig. Op aangeven van Cabeke faalde de spits niet: 2-0. Vanthournout even later alweer alleen op De Winter af. De doelman redde prima. Roeselare kon daarna niet meer reageren. Een dubbele wissel langs de kant van de West-Vlamingen bracht daar geen verandering meer in.