ZVC Borgerhout
Junkies Frameries
Datum: 15/04/2005 21:15
Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 25
Borgerhout wint weer
Borgerhout wint weer
Foto: © SC

Nadat het vorige week ging winnen op het veld van Chatelet, pakte Borgerhout gisterenavond wederom de volle pot. Slachtoffer van dienst was deze keer Frameries.

Borgerhout start met Marc Kazanza, Khalid Moussaoui, Karim El Moussaoui en Mohamed Kasmi. In doel vinden we Morad Talhaoui terug. Junkies Frameries biedt weerwerk met David Morant in doel en verder Djemel Benbouali, Marc Lopez-Perez, Frederic Duponcheel en Fattah Aharchi. Dit Borgerhoutse vijftal had zeker ook een groot aandeel in de glansprestatie op Chatelet. Enkel de op school geblesseerde Ajouaou moest trouwens noodgedwongen afhaken terwijl Brahim Boujouh, Ahmed Sababti en Mohamed Joundi na een weekje gedwongen rust wegens schorsing de selectie opnieuw vervoegden.
Na een zenuwachtige start voor het altijd kritische eigen publiek gaat het al in de eerste minuut goed mis wanneer Marc Lopez-Perez sneller reageert op een warrige fase voor doel en van dichtbij kan afwerken. Borgerhout reageert echter goed op dit vroege doelpunt. De organisatie wordt op punt gezet en de versnelling gaat een tandje hoger. Nauwelijks 20 seconden na het doelpunt levert Mohamed Kasmi al een prima pegel af uit de tweede lijn die Morant tot een corner verplicht. Even later legt dezelfde Kasmi prima klaar voor Khalid Moussaoui en diens banaanschot met links spat tegen het kruishout. Een schot van Karim El Moussaoui wijkt op weg naar doel nog af en dit brengt Morant opnieuw in grote problemen. 

Een gretig Borgerhout moet wel uitkijken voor het zuivere tikken van Frameries dat in de 3de minuut een kans oplevert voor Benbouali die, kaatsend met Duponcheel, Morad Talhaoui tot een parade verplicht. Na 5 minuten brengt Khalid Moussaoui de bal bij de tweede paal maar net buiten bereik van Kazanza. Aan de overzijde is Duponcheel 2 keer op rij gevaarlijk met een schot vanop de flank waarop Morad opnieuw een corner moet toestaan. Even later zet Fattah Aharchi goed voor van op de linkerflank maar Duponcheel is deze keer te verrast om de kans te benutten. Coach Nico Papanicolaou gaat dan wisselen en met een mooie combinatie telkens in één tijd rollen Brahim Boujouh en Ahmed Sababti de bezoekende defensie op om dan de mee opkomende Joundi te bedienen die via de paal laag inschiet en Morant kansloos laat.
 
Na deze gelijkmaker gaat de partij een hele tijd op slot. Er volgen kansen aan beide kanten maar beide doelmannen weten de netten schoon te houden. Borgerhout is snediger maar pas in de slotfase ontstaat er echt een overwicht. De snelle uitbraken van Kasmi en El Moussaoui gekoppeld aan het onuitputtelijke loopwerk van Joundi zorgen voor steeds meer gevaar. In de laatste minuut voor de rust levert zo’n nieuwe uitbraak van Kasmi een corner op. De klaarkijkende Moussaoui bedient met een strakke pas Karim El Moussaoui die van dichtbij hoog in het dak van het doel besluit.
 
Frameries gaat dan opnieuw aftrappen met de bedoeling om de rust te bereiken zonder verdere kleerscheuren, maar daarbij zijn ze iets te nonchalant. Khalid Moussaoui pikt de bal in en ruikt zijn kans. Over de linkerflank gaat hij recht op Morant af en zijn schuiver gaat perfect laag in de verste hoek. Deze twee doelpunten op zo’n cruciaal moment in de partij zorgen natuurlijk voor enthousiasme bij het thuispubliek. 
 
Frameries-coach Di Trapani heeft zijn troepen duidelijk gemaakt dat het slappe slot van de eerste speelhelft geen verlenging mag krijgen. Kamal Aharchi probeert met een schot Morad te verschalken in de eerste minuut maar vruchteloos. Zijn broer Fattah moet door Sababti afgestopt worden in zijn rush naar doel, maar de vrije trap geraakt even later niet door de muur. Brahim Boujouh komt dan pas echt op stoom. Bij een eerste actie verplicht hij snel uitbrekend Fattah Aharchi de noodrem te gebruiken en de ref trekt terecht geel. Even later wordt een nieuwe uitbraak afgeblokt en in de 24ste minuut tovert Brahim een spectaculaire omhaal uit zijn sloffen die nipt over het doelhout buiten gaat. Bij een verre pas controleert Brahim de bal met het hoofd, lift hem over zijn verdediger om dan met een vluchtschot naast Morant in doel te besluiten.   
 
Twee minuten later is er een superreflex van Morad Talhaoui nodig om Abdelillah El Bassahi het scoren te beletten. Kazanza zet een combinatie op met Karim El Moussaoui die prima in één tijd verlengt naar Mohamed Kasmi en diens schot is goed voor de 5-1. Amper 15 seconden zijn er vervolgens gespeeld als Kasmi de bal afsnoept van een opkomende man en met een fraaie Zidane-passeerbeweging zijn verdediger afschudt en zelf afwerkt voorbij een hulpeloze Morant.
 
Frameries hangt op dit moment uitgeteld in de touwen en wanneer de ganse zaal gaat meeschreeuwen als Borgerhout met zo’n 50 passes op rij de bal ongrijpbaar maakt lijkt het verdict geveld. Eén gouden regel in elke sport is echter dat je beter niet te uitdagend je opponent tegemoet treedt want een geprikkelde tegenstander kan woest van zich afbijten en alsnog voor verrassingen zorgen. Precies dat ondervindt Borgerhout de laatste 6 minuten van deze rare wedstrijd. Een slordigheidje in de eigen defensie en balverlies levert een voorzet/schot op van Benbouali en daar heeft de verraste Morad Talhaoui geen verhaal tegen.
 
Geen negen seconden zijn er weggetikt als dezelfde Benbouali van dichtbij een assist vanop de flank in doel mag tikken voor de 6 – 3. Er sluipt onrust in het team en dat zorgt voor een sneloplopende “blauwe kaarten”-last. De vijfde valt al 5 minuten voor affluiten en ook dat zorgt voor extra druk bij spelers en supporters. De bezoekers hebben echter onvoldoende reserves ingebouwd om de klus alsnog te klaren terwijl de thuisploeg er echt wel blijft voor gaan. Onder deze omstandigheden is het veel moeilijker om de juiste loepzuivere pass te spelen dan wanneer de tribunes mee staan te dansen natuurlijk. Het vraagt bovendien heel wat moeite om in verdedigend opzicht het hoofd koel te houden en het spel te bevriezen. Het lijkt bijna tegennatuurlijk voor Borgerhout. Een goede minuut voor affluiten lukt Benbouali van dichtbij zijn “zuivere” hattrick. Voor een vierde treffer seconden voor affluiten staat Morad Talhaoui in de weg.