Datum: 22/04/2005 21:15
Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 26
Houthalen verslaat Borgerhout

Voor beide ploegen was dit mogelijk de laatste match van het seizoen. Beide ploegen wouden winnen, maar wouden eerder niet verliezen. Dat resulteerde in een 3-2 overwinning voor Houthalen door de defensief ingesteldheid van beide ploegen.

Borgerhout wou graag doorgaan op het elan van de afgelopen weken om op die manier een teleurstellend seizoen met alle tegenspoed vandien te doen vergeten. De startende selectie  met doelman-kapitein Morad Talhaoui, Marc Kazanza, Ahmed Sababti, Karim El Moussaoui en Khalid Moussaoui begint zeer gemotiveerd aan de partij. Bij Genk start Dandoy in doel, Omar Bennassar, Dipasquale, El Yahaioui en Alain Stegemann.

De bezoekers zetten direct druk op de thuisploeg maar Borgerhout laat zich niet imponeren. Vooral Karim El Moussaoui zit direct goed in de wedstrijd en dat levert in de aanvangsfase al kansjes op die door Dandoy moeten gepareerd worden. Pas na meer dan 3 minuten moet ook Morad in actie komen op een schot van Alain Stegemann. Een eerste gevaar komt er wanneer de thuisploeg de bal vergeet en de opportunistische Tim Vergauwen aan de haal gaat. Talhaoui verkleint goed de hoek en de staak keert het schot. Een echte kans aan de overkant volgt na goed 8 minuten wanneer Sababti de bal inpikt en Kasmi wegstuurd maar die besluit op Dandoy. Er is bijna 10 minuten gespeeld als Marc Kazanza geen vrij afspeelpunt ziet en zich de bal laat ontfutselen door de afscheidnemende El Yahaioui en die laat de kans niet liggen.

Borgerhout reageert goed op dit doelpunt. Amper een halve minuut later breekt Brahim Boujouh door en enkel met een tackle van Bennassar is hij af te stoppen. Terecht geel is het resultaat. De wedstrijdleiding is trouwens de ganse partij van excellent niveau. Borgerhout brengt nu meer diepgang in het spel en dat levert kansen op. Een eerste van Kasmi wordt nog met de voet naast gedevieerd. Even later bedient Brahim Boujouh opnieuw Kasmi met een lob en die probeert Dandoy op zijn beurt te lobben maar deze bal mist overtuigingskracht en wordt net voor de lijn nog gekeerd. Een fraai schot van de opnieuw zeer sterk spelende Moussaoui gaat voorlangs. Even later stuurt Khalid zijn spitsbroeder Karim El Moussaoui weg en die klopt Dandoy wel met een lob maar nu lukt Di Pasquale er nog net in de bal voor de lijn op te ruimen.
Na 14 minuten incasseert het potig acterende Genk zijn 5de blauwe kaart maar achteraf zal blijken dat Borgerhout hier geen voordeel uit gepuurd heeft. De betere kansen blijven voor de thuisploeg maar het duurt tot 30 seconden voor de rust eer Karim El Moussaoui opnieuw één van zijn kwistig rondgestrooide en uitstekende assists aflevert en Khalid Moussaoui Dandoy tegenvoets kan verschalken.

In plaats van de tweede speelhelft op dit collectieve elan door te gaan zoeken enkele Borgerhoutse spelers meer hun eigen belang en de persoonlijke actie. Karim El Moussaoui en Khalid Moussaoui zijn de uitzonderingen en meteen ook de gevaarlijksten in die tweede helft. In de 27ste minuut leidt hun inspanning tot de voorsprong wanneer een eerste schot van Karim El Moussaoui wordt afgeblokt door Dandoy maar hij de rebound bemachtigt en die klaarkijkend inlevert bij Khalid Moussaoui. Khalid blijft kalm en kan simpel binnen tikken.

Coach Canale vindt het blijkbaar gepast om zijn spelersgroep in deze fase de oren te wassen tijdens een time-out en het Borgerhoutse supporterslegioen keert zich tegen de coach ten gunste van Antwerpenaar El Yahaioui.
Dandoy blijft overeind ondanks de talrijke goede pogingen van Karim El Moussaoui. Martino Castellana maakt dan een opmerkelijk debuut bij de bezoekers. Zijn eerste schot mist op centimeters het kruishout.  Wanneer hij even later te veel ruimte krijgt van de thuisverdediging is Talhaoui wel geklopt. Borgerhout laat het kopje even wat hangen en amper een minuut later voltrekt Omar Bennassar een pijnlijk vonnis vrijgelaten bij de tweede paal.

Wat Borgerhout ook nog probeert met ondermeer een spectaculaire omhaal van Brahim Boujouh op de deklat, het geraakt niet meer aan een doelpunt. Wanneer Morad uiteindelijk dan toch gaat mee voetballen is het zelfs bijna 2 – 4 wanneer El Yahaioui van op de eigen helft nipt over het lege doel mikt. Genk pakt opnieuw een minuut voor het einde een vijfde blauwe kaart maar ook nu lukt Borgerhout er niet in een 10meter te versieren.

Na deze score is het een tijdje bang afwachten wat Forcom Antwerpen er in Bocholt van gebakken heeft. Bij winst van Bocholt zou Borgerhout alsnog tot barragewedstrijden tegen een sterke tweedeklasser kunnen veroordeeld worden. Forcom meldt na een tweetal minuten dat de klus geklaard is met 2 – 8 en na deze bevrijdende boodschap is seizoen 2004-2005 helemaal afgelopen.