Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 24
Edegem wint van LW United
Tim Buedts

LW United startte sterk en dit leverde na vier minuten de 1-0 op met een mooi doelpunt van Ouchene. Drie minuten later maakte Corens met een mooie stifter er 2-0 van. Na de 10de minuut kwam Edegem beter in de match en verhoogde het geleidelijk de druk. Op aangeven van El Haoual in de 13de minuut maakte Pouwels 2-1 en zo bleef het ook tot de rust. Corens bleef een hoofdrol vertolken, zij het dan in de slechte zin van het woord door gemene fouten te maken die spijtig genoeg niet werden bestraft door de zwakke leiding, nochtans van Hauben één van onze beste.

Na de rust werden de bezoekers goed opgevangen door een opnieuw zeer bitsig LW United. RSD Edegem drukte en na 24’ zette Jaffal op een schitterende manier Merlino in de zak voor de verlossende 2-2. De Edegem-aanhang ging compleet uit de bol en schreeuwde de ploeg verder. Vervolgens kwamen er kansen voor beide ploegen maar het was Jaffal die in de 34ste minuut de 2-3 scoorde op aangeven van opnieuw een zeer bedrijvige El Haoual. LW United ging de laatste vier minuten met Letemahulu als vliegende keeper spelen maar kreeg het deksel op de neus want El Haoual kon van op eigen helft met een grote boog de 2-4 maken en even later ook op dezelfde wijze de 2-5.

Al bij al een verdiende overwinning voor een sterk spelend Edegem dat zo zeker is van de vierde playoffplaats. Seraing kan mogelijk nog gelijk komen maar ook dan tellen de onderlinge confrontaties en daarin is Edegem baas met een gelijkspel op Seraing en een overwinning thuis.