RSD Edegem
Real Chatelineau
Datum: 06/03/2009 21:15
Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Sporthal Kattenbroek
RSD Edegem knoopt opnieuw aan met thuiszege
Tim Buedts
| 0 reacties
RSD Edegem knoopt opnieuw aan met thuiszege
Foto: © SC

Perfect was het zeker niet maar er zat zeker beterschap in de prestaties van RSD Edegem dat met 2-0 tegen Châtelineau eindelijk de thuis supporters nog eens met een zege beloonde.

De eerste tien minuten waren gelijkopgaand zij het met meer balbezit en veldoverwicht voor Edegem, maar opnieuw werd er met open doelkansen gemorst door Kasmi, Pouwels en Ajouaou. Aan de overzijde moest Rousseau zich reppen op schoten van El Kamouni. Na 13' was er opnieuw een reuzekans voor Kasmi naast, en in de counter haalde Aabassi gevaarlijk uit, maar hij werd door Pouwels foutief gestuit. De verschillende vrijschoppen van beide kanten gingen over of naast en de ruststand bleef 0-0.

Ook na de pauze nagenoeg hetzelfde scenario met druk van Edegem tegen een zeer defensief Châtelineau dat geen enkele speling liet. Ajouaou op de staak, loeiers van El Haoual en Pouwels over of naast of net gekeerd op de doellijn of op de "derrière" van Emilio. Na 26' schoof Pouwels de bal door naar El Haoual die verschroeiend uithaalde voor de 1-0.

De druk was enigszins van de ketel maar in een scrimmage voor doel moest Rousseau even later al zijn kunnen tonen. Samir miste een leeg doel en de bal was een afschamper tegen de staak. Aan de overzijde schotjes van Emilio, Chaibai en Aabassi. Na 32' een solo op snelheid en Kasmi tikte de 2-0 voorbij de Waalse goalie.

Edegem haalde opgelucht adem en zette ook de rest van de partij naar zijn hand met in de slotminuut nog een gigantische open doekans voor Ajouaou die ze verkwanselde door te lang te treuzelen. Al bij al een mooie opsteker voor RSD Edegem met op 27/3 de partij bij ONU Seraing voor de boeg en daarna de klapper met de thuisderby tegen stadsgenoot FTS Antwerpen.