Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Sporthal Kattenbroek
Malle te sterk voor streekgenoot Edegem
Dave Sentobin

KK Malle behaalde vrijdagavond een verdiende uitoverwinning bij provinciegenoot Edegem. De Mallenaren doen hiermee een goede zaak in het klassement.

Malle had de voorbije weken enkele sterke prestaties afgeleverd tegen toppers als Morlanwelz en Charleroi. De Mallenaren zakten dan ook met veel verwachtingen af naar Edegem. In de eerste helft was de ploeg van coach Belmans echter een schim van zichzelf en de thuisploeg ging met een verdiende 2-0 stand de rust in. Salah en Ajouaou waren de doelpuntenmakers.

Na rust domineerden de bezoekers en kwamen ze langszij via Toukouki en Jakobs. Ondanks het overwicht konden de bezoekers geen afstand nemen, sterker nog Edegem kwam tot twee keer toe opnieuw op voorsprong. Na de 4-4 slaagde Malle er echter in om op voorsprong te klimmen via een tien meter van Eder. Verschueren en Naalden zetten de verdiende 4-7 eindstand op het scorebord.

Door deze zege springt Malle over Edegem naar de zevende plaats in de rangschikking.