Competitie: Limburg (1)
Speeldag: Speeldag 2
Meeuwen verrast Beringen
bernie de vuyst

De wedstrijd tussen eersteprovincialers KVK Beringen en S.K. Meeuwen was slappe koffie. Het iets beter Meeuwen won uiteindelijk met 0-1.

In de eerste helft was het spel vaak niet om aan te zien op de Motbemden. In 45 minuten viel slechts één echte kans te noteren toen Meeuwen-spits Rooyakers na onoordeelkundig uitkomen van goalie Roosen nipt naast besloot.

Na de rust trokken de bezoekers meteen in de aanval. Roosen hield met een goede reflex op een schot van Rooyakers de 0 op het bord voor Beringen. Gaandeweg kreeg ook de thuisploeg kansen. Zo zoefde een buffelstoot van Bilican maar nipt over.

Een klein kwartier voor tijd klom Meeuwen op voorsprong toen Rooyakers Roosen met een verraderlijke botsbal te grazen nam (0-1). Beringen ging aanvallender voetballen en dat zorgde ervoor dat Meeuwen kon counteren. Via Bosmans en Beuten kregen de bezoekers nog enkele mooie kansen.

Bij KVK Beringen kan men na een 0 op 6 spreken van een mislukte competitiestart voor een ploeg die gaat voor de titel. Volgende week wacht bovendien de moeilijke verplaatsing naar Lutlommel.