Speeldag: Eerste voorronde (Heen)
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
URS Centre dwingt gelijkspel af in de slotminuut
Rombaux Gunther

Racing Mechelen en URS Centre werkten donderdagavond de heenwedstrijd af van de voorronde in de eindronde. Na het laatste fluitsignaal stonden de 1-1 cijfers op het bord.

RC Mechelen kende een moeilijke avond tegen een vinnig Centre. De bezoekers toonden zich de betere in de eerste periode met één van de schaarse pogingen voor de rust. Mechelen kreeg op slag van rust echter de kans om op voorsprong te klimmen. Calicchio ging gretig neer na een lichte duw en smeerde Lionel Ambu overigens nog een rode kaart aan na een theaterstukje. Gerechtigheid geschiedde, want de Braziliaan kreeg de strafschop niet voorbij doelman Ngantchea.

Centre startte aan de tweede helft met als opdracht de nul te houden. Mechelen ging via Claessens en Calicchio op zoek naar het openingsdoelpunt, maar telkens zonder succes. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor de thuisclub. Nnaji schilderde een vrije trap op het hoofd van Claessens die de 1-0 tegen de netten knikte. Mechelen ging op zoek naar een tweede doelpunt maar dit brak hen echter zuur op. In de slotminuut werd Monteiro het straatje ingestuurd, waarna deze beheerst afwerkte.

Een doelpunt dat voor Centre van goudwaarde kan zijn in de terugwedstrijd van komende zaterdag. RC Mechelen staat in het Tivolistadion alvast geen te onderschatten opdracht te wachten.