Speeldag: Finale (T)
Stadion: Woluwe Zaventem Stadion
RBD Borinage promoveert naar tweede nationale
Rombaux Gunther

Royal Boussu Dour Borinage speelt volgend seizoen in tweede nationale. De Henegouwers wonnen de terugwedstrijd van de finale van de eindronde in derde klasse.

De thuisclub trok de wedstrijd meteen naar zich toe. Reeds na zes minuten opende Delplace op aangeven van Issankoy de score. De bezoekers uit Zaventem reageerden meteen via Abdar en Stuckens, maar beiden kenden geen succes. Dat succes was even later weggelegd voor Jente Van Ongeval. Op aangeven van Stockx schoot hij de 1-1 tegen de netten.

Zaventem leek de wedstrijd naar zich toe te trekken maar tien minuten voor het rustsignaal klom de thuisclub opnieuw op voorsprong. Het was Laï die doelman Vujadinovic te grazen nam.

Woluwe Zaventem moest na de koffie op zoek naar de gelijkmaker om alsnog de promotie af te dwingen en bracht Etumba in de plaats van Tordoir. Veel leverde deze wissel echter niet op, het was immers de thuisclub die de score nog verder opdreef. Na een uur spelen plaatste Stassin de 3-1 op de bordjes.

Zaventem kreeg twintig minuten tijd een nieuwe opdoffer te verwerken. Amghar ging gretig neer in de zestien waarna de bal op de stip ging. Issankoy schoot de elfmeter beheerst tegen de netten. Borinage ging door op zijn elan en dreef de score in de slotfase via Ngungu nog op tot 5-1.

Door deze zege promoveert Borinage naar tweede nationale. Woluwe Zaventem mag terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen bij zijn debuut in derde nationale.