Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Volkswagenstadion
Gerets verslaat Van Buyten en Mpenza
Jimmy Wouters

VFL Wolfsburg heeft op eigen terrein Hamburger SV met het kleinste verschil verslagen. De mannen van Gerets versloegen Van Buyten en co met 1-0.

Vermits Wolfsburg sinds 10 maart niet meer thuis wisten te winnen lieten ze het initiatief aan de bezoekers over en speculeerde op de counter. De thuisploeg zakte tot diep op de eigen helft. Bijgevolg was het betere spel en de kansen voor Hamburg. Zo kregen Sergej Barbarez en Mahdavikia enkele mogelijkheden. De beste kansen waren nog voor Emile Mpenza, maar hij vond tot 2 maal toe doelman Jentzsch op zijn weg. Wolfsburg kreeg pas op het halfuur haar eerste kans, maar Petrov schoot naast. Vlak voor rust kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Het was Petrov die een vrije trap in de bovenhoek plaatste en zijn team zo op voorsprong bracht.

Ook na de pauze waren de bezoekers de betere ploeg. Hamburg bleef druk zetten terwijl Wolfsburg op de counter speculeerde. Mpenza was 5 minuten na rust dicht bij de gelijkmaker, maar was ongelukkig in de afwerking. Twintig minuten voor tijd moest Hamburg nog met 10 verder na een rode kaart voor Mahdavikia. Ondanks de numerieke minderheid bleven de bezoekers het Wolfsburgse doel bestoken, maar een doelpunt zat er niet meer in.