Speeldag: Speeldag 11
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg klopt Schalke 04
Philippe Crols

In een uitverkochte AOL-Arena, dat wil zeggen 55.800 toeschouwers, heeft Hamburg de punten thuis gehouden tegen Schalke 04. Een doelpunt van Mahdavikia zorgde voor de beslissing.

Bij Hamburg stonden de Belgen Emile Mpenza en Daniël van Buyten in de basis. Rafael van der Vaart was dan weer geschorst en werd vervangen door Piotr Trochowski. Schalke was op zoek naar eerherstel na de 6-0 blamage in de beker van de afgelopen week.
HSV drukte de bezoekers vanaf het begin weg. Trochowski was in het begin de man met de beste kansen. Eerst schoot hij op aangeven van Sergej Barbarez op de vuisten van Frank Rost. Na tien minuten spelen waagde hij weer zijn kans. Rost kon weer redding brengen en zag tot zijn groot genoegen dat David Jarolim een tikkeltje te kort kwam om te scoren.

Na twintig minuten spelen was de voorsprong dan toch een feit. Barbarez zette voor en via enkele omwegen belandde de bal voor de voeten van Mehdi Mahdavikia. Die twijfelde niet en schoot van dichtbij de 1-0 tegen de touwen. Meer dan verdiend op dat moment. "Waren er dan geen kansen voor de bezoekers?", vraagt u zich misschien terecht af. Voor de eerste doelpoging moest men wachten tot minuut 31. Sören Larsen bracht Hamburg-doelman Stefan Wächter niet in de problemen. Een paar minuten later was het wel bijna 'bingo' voor de bezoekers. Een misverstand tussen doelman Wächter en van Buyten zorgde er bijna voor dat Kevin Kuranyi de gelijkmaker kon scoren. Voor rust was er nog één goede kans voor de thuisploeg. Stefan Beinlich zag zijn vrijschop uiteen spatten op de dwarsligger.

In de tweede helft liet Hamburg de bezoekers komen. Kuranyi was na tien minuten spelen in de tweede helft gevaarlijk met het hoofd, maar tot scoren kwam hij niet. Ook Jarolim verkwanselde een uitstekende kans. Hij vergat een prima voorzet van Mpenza af te werken. Hamburg counterde en voetbalde enkele halve kansjes bij elkaar, maar Rost moest niet echt in actie komen. Aan de overkant had doelman Wächter nog een rustiger middagje. Schalke kreeg bijzonder weinig klaar. Dat verbeterde aanvankelijk ook niet toen Christian Poulsen een tweede gele en dus ook rode kaart kreeg. De bezoekers moesten nog een halfuur met z'n tienen verder.

In ondertal kende Schalke echter wel zijn betere periode. Verder dan wat geharrewar voor het doel van Wächter kwamen de bezoekers echter niet. Hamburg kwam op zijn beurt dan weer een paar keer dicht bij de 2-0. Zo stonden Barbarez en van Buyten op drie meter van het bezoekende doel, maar ze geraakten er maar niet uit wie de bal er zou inschieten. Het gevolg was dat de bal zowaar nog over het doel verdween. Dat was meteen ook de laatste kans van deze topwedstrijd waarin Schalke duidelijk nog niet hersteld was van zijn bekerkater.

Hamburg wint geen plaatsen in het klassement, maar doet wel een uitstekende zaak. Het staat na elf speeldagen op de derde plaats met 24 punten. Dat zijn er vier minder dan leider Bayern en twee minder dan de nummer twee Werder Bremen. HSV heeft de nummer vier, Schalke 04, wel al op zes punten gezet.  [AN]