Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Moedig Stuttgart stopt Bayern
Ruben Verhaeghe

Bayern München heeft zich verslikt in VfB Stuttgart. De leider in de Bundesliga geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de ploeg van Trapattoni.

Giovanni Trapattoni wijzigde zijn team op één plaats in vergelijking met het team dat tegen Frankfurt gelijkspeelde. Meissner werd uit de basiself gezet ten voordele van Gentner. Bayern München kwam met twee nieuwe spelers aan de aftrap in vergelijking met de wedstrijd tegen Mainz. Da Lucio bleef met een knieblessure aan de kant waardoor De Michelis als centrale verdediger werd uitgespeeld. Owen Hargreaves verving Da Lucio. Na drie wedstrijden meldde Michaël Ballack zich weer fit, waarop coach Magath Karimi prompt uit de basiself verwijderde.

Stuttgart begon het best aan de wedstrijd maar door een paar fouten in de verdediging liet het Bayern München in de wedstrijd komen. De koploper in de Bundesliga benutte die kansen echter niet om te scoren. Onzorgvuldige passen verhinderden dat de toeschouwers een attractief spel te zien kregen. Pizarro en Ballack dwongen doelman Hildebrand twee keer tot een save, Oliver Kahn moest ook twee keer de handen uit de mouwen steken na schoten van Ljuboja en Hitzlsperger. In de slotminuten van de eerste helft was er plots heel wat actie op het veld. Sebastian Deisler haalde de Zwitser Magnin pijnlijk onderuit. Scheidsrechter Markus Merk twijfelde niet en zond Deisler meteen naar de kleedkamers. Stuttgart kreeg aansluitend nog drie gele kaarten. De eerste helft eindigde op 0-0.

Na de rust waren de gemoederen bedaard. München kwam heel defensief uit de kleedkamers. Tomasson kreeg in de 48ste en in de 52ste minuut een kans om de wedstrijd open te breken maar faalde tot twee keer toe. De partij werd aan banden gelegd door München, maar toch was het Stuttgart dat nog de beste kans in de reguliere speeltijd creëerde. Vijf minuten voor affluiten gaf Tiffert een voorzet richting Soldo maar zijn kopbal ging voorlangs. In de toegevoegde tijd scoorde de Peruaan Pizarro ei zo na. De eindstand was 0-0.

Door het gelijkspel sluipen Hamburg en Werder Bremen weer wat dichter naar de koppositie van Bayern toe. Hamburg volgt nu op vier punten van de leider in de Bundesliga. Stuttgart zakt naar de negende plaats in het klassement. [AN]