Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Veltins-Arena
Doelpuntenkermis in Schalke: 7-4
Philippe Crols

Dit weekend stond speeldag 21 op het programma in de Duitse Bundesliga. Met Schalke 04-Leverkusen stond er een aantrekkelijke wedstrijd op het programma. De wedstrijd wist de verwachtingen perfect in te lossen. Het werd maar liefst 7-4.

Het was dus nog eens genieten geblazen in de Veltins Arena voor de supporters van de thuisploeg. De Deen Larsen wist nog voor het verstrijken van minuut tien een eerste keer te scoren. Schalke bleef doorgaan en leek na een dik halfuur de wedstrijd al in de tas te hebben. Verdediger Krstajic wist iets over het kwartier de 2-0 te scoren. Tien minuten voor rust maakte de Bosniër Bajramovic er zelfs 3-0 van. De wedstrijd leek toen dus al gespeeld, maar toch lieten de bezoekers uit Leverkusen zich niet zonder slag of stoot afslachten. Voronin zorgde er net voor rust voor dat er misschien toch nog sprake kon zijn van enige spanning. Hij schoot de 3-1-ruststand op het bord.

Na rust hielden beide ploegen dan opendeurdag en leek Leverkusen zelfs nog aanspraak te kunnen gaan maken op een punt of meer. We waren nog maar vijf minuten onderweg in helft twee of Berbatov had de aansluitingstreffer al gemaakt. Het werd dus tijd voor de thuisploeg om nog eens uit hun pijp te komen en dat gebeurde ook. Kuranyi drukte het enthousiasme van de bezoekers de kop in door vijf minuten na de 3-2 er 4-2 van te maken. En Schalke bleef nu doorgaan. Iets over het uur zorgde Larsen met zijn tweede van de middag voor 5-2.

De wedstrijd leek dus opnieuw gespeeld, maar opnieuw sloeg Leverkusen terug. Een minuut na het doelpunt van Larsen was Voronin daar ook met zijn tweede van de middag. En met nog twintig minuten op de klok schoot Krzynowek de bezoekers weer helemaal in de wedstrijd, 5-4. Helaas voor Leverkusen was dat meteen hun laatste doelpunt van de middag. Schalke daarentegen scoorde nog twee keer in het slotkwartier. Lincoln en Asamoah waren de auteurs van de laatste doelpunten.

Schalke 04 blijft na deze spectaculaire overwinning op de vierde plaats staan. Leverkusen zakt een plaats en staat nu elfde.