Stadion: Allianz Arena
Bayern verslikt zich in Keulen
Ruben Claesen

Bayern München heeft een blauwtje op gelopen in zijn strijd om de Duitse landstitel. Voor het oog van maarliefst 69.000 toeschouwers (!) kon de laatste in de Bundesliga een puntje uit de brand halen bij de eerste uit de stand. Bayern blijft natuurlijk wel comfortabel aan kop.

Keulen was niet naar Bayern gekomen om zich in te graven, dat bewees ook Scherz, die de Keulenaars na twaalf minuten brutaal op voorsprong bracht. Na een voorzet van Podolski kon Feulner de bal over de lijn werken, Kahn ging daar helemaal niet vrijuit. Even later had 1.FC Köln recht op een strafschop toen Lahm de bal met de hand van de lijn veegde, maar kreeg die niet. Rond het halfuur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Willy Sagnol, die met een keiharde loeier de bal in één tijd naar doel kegelde: 1-1. 'Erop en erover', dacht iedereen toen, maar tien minuten voor rust was het weer Keulen dat op voorsprong kwam. Streit probeerde van erg ver, de bots verraste Oliver Kahn. 1-2, weer zag Kahn er niet helemaal goed uit. Amper een minuut later stond het alweer gelijk. Een schitterende lange bal van Ballack bereikte Makaay, die knap controleerde en goed afwerkte: 2-2, tevens de ruststand. In de tweede helft scoorden beide ploegen niet meer, ook de thuisploeg niet, ondanks pogingen van Ballack en Guerrero.