Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Commerzbank Arena
Gladbach opnieuw ten onder buitenshuis
Philippe Crols

Borussia Mönchengladbach is er opnieuw niet in geslaagd om een puntje, laat staan drie, mee te pakken naar huis in een uitwedstrijd. In en tegen Frankfurt werd er met het kleinste verschil, 1-0 dus, verloren.

Bij de bezoekers stonden er geen Belgen in de basis. Daems is geblesseerd en Sonck en Thijs moesten tevreden nemen met een plaatsje op de bank. Beide teams zagen vorige week een mooie reeks afgebroken worden. Frankfurt verloor voor het eerst deze competitie en Gladbach liet voor het eerst in eigen huis punten liggen. De thuisploeg houdt na zondag echter wel nog zijn ongeslagen status in eigen huis. In een uiterst saaie eerste helft gebeurde er nagenoeg niets. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust moesten de bezoekers al snel met een mannetje minder verder na de uitsluiting van Helveg. Daarom mocht Bernd Thijs ten koste van Insua meteen ook invallen. Hij kon er echter ook niets aan veranderen dat Frankfurt een klein kwartier voor tijd de winning-goal maakte. Bij de bezoekers waren ze Takahara vergeten bij een vrijschop en zo werd het 1-0. Dat zou later ook de eindstand blijken te zijn.