Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart duwt HSV dieper in miserie
Philippe Crols

Slecht, slechter, slechtst en nog slechter dan dat. Zo kunnen we de prestaties van Hamburger SV dit seizoen omschrijven. Op speeldag elf slaagde het team van trainer Doll er opnieuw niet in om punten te sprokkelen. Het moet wel gezegd worden dat de tegenstander van dinsdag, Stuttgart, de ploeg in vorm is in Duitsland. Stuttgart zou uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind trekken.

Als het tegenzit dan zit het ook echt tegen en dat ondervonden de bezoekers na acht minuten spelen. Tasci beroerde de bal met de hand in de zestien, maar een elfmeter kreeg HSV niet. De bezoekers waren eigenlijk ook de betere ploeg, maar doelpunten maken is niet makkelijk. Van der Vaart haalde eens gevaarlijk uit vanop zo'n twintig meter, maar een doelpunt kwam er niet uit voort. Stuttgart acteerde stroef en kon enkel gevaarlijk zijn toen Gomez een voorzet van Boka naastzette. 0-0 was de ruststand.

Echt opwindend was het allemaal niet in Stuttgart en de tweede helft was helaas het evenbeeld van de eerste en mogelijk zelfs nog slechter. Toch vielen er twee doelpunten. Tien minuten voor tijd speelde Gentner Gomez vrij en de 1-0 was een feit. Vijf minuten later konden de boeken voor HSV helemaal dicht toen Hitzlsperger vanop de rand van de zestien de 2-0 binnenknalde. Dat was ook de eindstand.