Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Commerzbank Arena
Bremen walst Frankfurt plat
Philippe Crols

Werder Bremen zal na speeldag zestien nog altijd aan de leiding staan. De Duitse ploeg vloog afgelopen week nog wel uit de Champions League, maar de nederlaag tegen Barcelona is al verteerd. Dat mocht Frankfurt ondervinden. Werder won er met maar liefst 2-6.

De wedstrijd had geen studieronde nodig. Al na vier minuten stond er 1-1 op het scorebord te flikkeren. Klasnic speelde in op Naldo en die maakte zijn eerste van de middag. Er zouden er nog volgen. Lang genieten van de voorsprong was er voor Werder niet bij. Russ kopte een minuut na het openingsdoelpunt een vrijschop van Streit binnen, 1-1. Voor Werder geen grote problemen. Scoren doen ze daar immers met de ogen dicht. Als men Klose en co dan ook nog eens zoveel vrijheid geeft zoals na tien minuten het geval is moet men er niet van versteld staan dat zoiets cash betaald wordt. Jensen profiteerde optimaal, 1-2. Daarna was het allemaal wat rustiger in Frankfurt tot er op het halfuur weer gescoord werd door de bezoekers. Naldo kopte een voorzet van Frings binnen, 1-3. Dat was ook de ruststand.

Meteen na de rust werd de wedstrijd helemaal beslist. Op vrijschop mocht Naldo zijn derde van de middag in doel schieten, 1-4. Tien minuten voor tijd kreeg men bij Frankfurt nog een sprankeltje hoop. Kyrgiakos kopte een hoekschop van Streit in doel, 2-4, maar alle hoop zou snel weer weg zijn. Pröll kon een schot van Klose nog redden, maar op de inzet van Vranjes had hij geen verhaal. Diego maakte er in blessuretijd nog 2-6 van.