Speeldag: Speeldag 24
Stadion: BayArena
Leverkusen stuit opmars Stuttgart
Philippe Crols

Stuttgart heeft zaterdag de kans laten liggen om tot op een punt te komen van leider Schalke. Het verloor in Leverkusen met 3-1. Het liet te veel kansen onbenut.

De bezoekers uit Stuttgart begonnen het best aan de eerste helft en het kreeg ook enkele kansjes. Die gingen er echter niet in en Leverkusen nam langzaam aan over. Na twintig minuten zette Schneider Voronin op weg naar de 1-0. Twee minuten later verdubbelde Freier de score voor de thuisploeg. Leverkusen was dus de betere ploeg geworden en kwam nog dicht bij de 3-0, maar Voronin trof de dwarsligger. Rusten deden de twee teams bij 2-0.

Op het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een vrijschop van Schneider werd door verdediger Juan met de hak mooi in doel verlengd. Een kwartier voor tijd kwam Stuttgart toch nog aan de 3-1 via Cacau die goed gevolgd was. Bijna werd het ook nog spannend. Cacau vond echter de dwarsligger op zijn weg. Het bleef 3-1.