Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympiastadion
Tremmel bezorgt Hertha grijze haren

Met Hertha Berlijn gaat het dezer dagen van kwaad naar erger. Nadat de hoofdstedelingen vorige week al ten onder gingen op bezoek bij rode lantaarn Gladbach liep het ook deze week opnieuw fout. Degradatiekandidaat Cottbus kwam in Berlijn winnen met het kleinste verschil, 0-1.

Hertha begon het best aan de wedstrijd en kreeg via Pantelic de beste kans, maar hij schoot naast. Cottbus-doelman Tremmel moest nog voor halverwege de eerste helft zich twee maal onderscheiden. De bezoekers kregen tot dan toe geen poot aan de grond. Pas op het halfuur kon Cottbus een eerste maal dreigen: een schot van Rost ging net naast. Niet veel later kopte da Silva rakelings naast. Vanaf dan ging het echt goed op en neer met kansen voor beide teams. Rusten deed men in Berlijn echter wel zonder doelpunten: 0-0.

Bij HBSC hadden ze nog niet goed en wel door dat de tweede periode was begonnen of het stond al 0-1. Kioyo bediende Radu en die maakte het af. Even later kwam het antwoord van HBSC. Een vrijschop vanop zo'n dertig meter van Ebert werd door Tremmel gered. Die Tremmel zou de man van de match worden, want gedurende heel de tweede helft pakte hij uit met de ene goede redding na de andere. Cottbus kwam helemaal op het einde nog een tweede maal voor het doel van Hertha in de tweede helft, maar voor de rest waren de bezoekers vooral op verdedigen aangewezen. De thuisploeg had kansen genoeg, maar Tremmel was simpelweg niet te kloppen vrijdag.