Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Veltins-Arena
Schalke klopt Bremen in topper
Dirk Pieters

Vrijdagavond begon de derde speeldag in de Duitse Bundesliga meteen met een klepper van formaat. Schalke 04 nam het in de Arena van Schalke op tegen Werder Bremen. De thuisploeg won met 2-0 dankzij doelpunten van Kevin Kuranyi en Hamit Altintop.

Toch was het vice-kampioen Werder Bremen dat het meeste balbezit had, maar al vrij snel tegen een achterstand aankeek. Kevin Kuranyi, die afwezig was op het WK in Duitsland, kopte Schalke al na zeven minuten op voorsprong. Bremen probeerde iets aan die vroege achterstand te doen, maar kwam amper aan kansen toe in de eerste helft. Het was zelfs Schalke dat het gevaarlijkste was op de counter.

Ook na de rust bleef Schalke de kansen de nek omwringen. Vooral doelman Tim Wiese hield Werder Bremen in de wedstrijd. De doelman was steeds alert op pogingen van Halil Altintop en Kuranyi. Het was voor Schalke lang wachten op de verlossende treffer. De tweelingsbroer van Halit, Hamit Altintop zorgde voor de 2-0 na een mooie stifter.

Door deze overwinning komt Schalke even alleen aan de leiding. De Koningsblauwen tellen nu zeven punten na drie wedstrijden terwijl Bremen met zes punten op een vierde plaats staat. [AN]