Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympiastadion
Ook in Berlijn pakt Gladbach geen punt
Philippe Crols

Hertha Berlijn ontving zaterdag Borussia Mönchengladbach. De ploeg van Thijs, Sonck en Daems deed het tot dusver goed, maar kon buitenshuis nog geen enkel punt veroveren. Dat lukte ook in de hoofdstad niet. HBSC boekte een nipte 2-1-overwinning.

Na tien minuten was de immer bedrijvige Pantelic een eerste keer gevaarlijk. Hij nam een voorzet in een tijd op de slof, maar zijn inzet ging net naast. Echt spectakelrijk was die eerste helft verre van. Delura kon met twee bescheiden doelpogingen Fiedler nauwelijks op de proef stellen en aan de overkant was er maar een man gevaarlijk. De Serviër Pantelic. Hij had tien minuten voor rust een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter wilde er niet van weten. 0-0 was dus de ruststand.

Vijf minuten na rust klom de thuisploeg op voorsprong. Dardai haalde vanop zo'n 25 meter uit en de bal verdween achter Keller in doel, 1-0. Echt lang duurde de vreugde bij de hoofdstedelingen niet. Tien minuten na de 1-0 maakte Neuville gelijk. Dat deed hij op aangeven van Kirch. Een kwartier voor tijd bezorgde wie anders dan Pantelic de thuisploeg toch nog de drie punten. Hij rolde de bezoekende defensie op alvorens de 2-1 binnen te schieten. Het sein voor Gladbach-trainer Heynckens om Wesley Sonck in te brengen, maar dat deed hij niet. De spits bleef net als vorige week op de bank. Thijs speelde wel een hele wedstrijd, maar het bleef 2-1. Hertha staat nu op een gedeelde derde plaats met Bayern. Gladbach heeft een puntje minder en staat samen met nog vier andere ploegen op plaats vijf.