Speeldag: Speeldag 24
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV klopt BVB en nadert op Bayern
Philippe Crols

HSV heeft een hele goede zaak gedaan. Het won op zaterdag verdiend met het kleinste verschil van Dortmund en nadert dankzij het verlies van Bayern tot op vijf punten van de leider.

De thuisploeg nam meteen het heft in handen en was via een schot van Trochowski en een kopbal van Demel al twee maal gevaarlijk binnen de eerste vijf minuten. Het bleef eenrichtingsverkeer richting het doel van Dortmund. Op het kwartier stond het doelhout de bezoekers bij op een schot van Jarolim. HSV bestookte doelman Ziegler bijna onophoudelijk, maar die gaf geen krimp. Aan de overkant noteerden we enkele pogingen vanop afstand van Petric. Op het halfuur was Trochowski weer dicht bij een doelpunt. Zijn goede vrijschop belandde echter tegen de paal. 0-0 was de ruststand.

Na rust kwam Dortmund toch eens kijken met een goede poging van Valdez. HSV nam echter weer over en was vooral via Van der Vaart gevaarlijk. Op het uur mocht Kompany komen opdraven. Hij stond amper op het veld toen Olic Guerrero op weg zette naar de 1-0. Dortmund kreeg evenwel ook goede kansen, maar Rost stond pal. In het slotkwartier besliste Olic met een omhaal bijna nog de wedstrijd, maar het bleef bij die 1-0.