Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Signal Iduna Park
Nürnberg schiet niet veel op met punt
Nico Wieme

FC Nürnberg kwam vrijdagavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Borussia Dortmund. Dat ene punt brengt de Noord-Beieren niet veel op in de strijd om het behoud. Met een beetje pech wordt ‘der Club’ hekkensluiter na deze speeldag.

Het Westfalenstadion was met 70 500 toeschouwers enorm goed gevuld. Borussia kon de goede prestatie van vorige week bij Eintracht Frankfurt (1-1) niet bevestigen. Met dit punt is BVB zo goed als gered, maar de stoel van trainer Thomas Doll blijft wankelen. Dortmund maakte vooral in defensief opzicht een slechte beurt. Anderzijds konden ook de Franken hun degradatieplaats niet verdoezelen. Bij beide ploegen overheerste de angst om te verliezen.

In de eerst helft bracht vooral Dortmund er niets van terecht. Foute passes en veel  misverstanden kenmerkten deze partij. Nürnberg stelde daartegenover een goede defensieve organisatie. De bezoekers kenden aanvankelijk niet al te veel problemen.

Langs de andere kant verzuimde Nürnberg zelf het initiatief te nemen. De enige noemenswaardige kans voor de bezoekers kwam er door een kopbal op de lat van Jan Koller. De Tsjechische international was, tegen zijn ex-ploeg, veruit de enige Nürnbergspeler op niveau, maar bij al zijn doelpogingen vond hij BVB-amateurdoelman Marcel Höttecke op zijn weg. Aan de overzijde miste Dortmundspits Alexander Frei een unieke kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Koller toonde zich niet alleen offensief een van de beste bezoekers, ook in defensief opzicht liet de Tsjech zich opmerken. Zo veegde hij op de 51ste minuut een kopbal van Florian Kringe van de lijn. Hoewel de thuisploeg na de pauze de indruk wekte speloverwicht te hebben, waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers. Kort voor affluiten had Thomas Galasek dé kans op de zegetreffer voor de bezoekers aan de voet, maar Höttecke verijdelde een thuisnederlaag. Beide teams schieten uiteindelijk niet echt veel op met dit gelijkspel.