Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Veltins-Arena
Schalke wint en zet druk op Bayern
Philippe Crols

Na een matige start heeft Schalke 04 zijn draai blijkbaar dan toch gevonden. Het team van Mirko Slomka won voor de derde maal op rij. Hertha BSC was dit maal het slachtoffer van dienst.

Schalke begon het best aan de partij. Het zag weliswaar al snel Altintop uitvallen, maar vervanger Løvenkrands liet zich ook al meteen opmerken met een degelijk schot. Kevin Kuranyi was er even later heel dicht bij, maar zijn inzet ging centimeters naast. Voor het eerste doelgevaar van de bezoekers was het wachten tot op het halfuur. Toen redde Neuer een vrijschop van Pantelic. Net voor rust kwam Schalke echter op voorsprong. Von Bergen stuitte Jones in de zestien en Rafinha zette de elfmeter om, 1-0 aan de rust.

Net na rust kopte Fathi bijna de gelijkmaker binnen, maar doelman Neuer zag de kopbal net naast belanden. Hertha was in het begin van die tweede helft wel de betere ploeg, maar ontsnapte op het uur aan de 2-0. Westermann schoot van dichtbij over. Meteen daarna kon Lövenkrands een ingestudeerd nummertje net niet afronden. Schalke bleef baas, maar verzuimde een paar keer de zaak af te maken. Daar profiteerden de bezoekers nog bijna van, maar Okoronkwo kwam niet verder dan het zijnet. Het bleef dan ook 1-0.