bayBayern München
hamHamburger SV
Lukas Podolski (pen) 17'
2-0
2-1
2-2
57' Piotr Trochowski (pen)
Datum: 15/08/2008 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Allianz Arena
HSV maakt achterstand goed tegen Bayern
Philippe Crols
| 0 reacties
HSV maakt achterstand goed tegen Bayern

Hamburger SV heeft een puntje gepakt op de eerste speeldag tegen Bayern München. In de Allianz Arena leek de kampioen snel komaf te maken met het team van Martin Jol, maar de de bezoekers herstelden nog van de dubbele achterstand en speelden 2-2 gelijk.

Jürgen Klinsmann zette Daniël Van Buyten bij Bayern in de basis terwijl aan de overkant Vincent Kompany op de bank moest beginnen van Martin Jol.

HSV begon het best met een schot van Trochowski tegen de paal. Na twaalf minuten was de eerste treffer van de nieuwe competitie dan een feit. Bastian Schweinsteiger zette die goal op zijn naam na een mooi schot. Even later leek HSV al helemaal in de touwen te hangen toen Lukas Podolski vanop de stip de 2-0 maakte. Joris Mathijsen had net daarvoor Schweinsteiger foutief gestopt.

De bezoekers waren echter niet van slag en konden via Guerrero tegenscoren. Hij stond volledig vrij en kon zo makkelijk een voorzet van Trochowski in doel koppen. Nadien kreeg Bayern nog een beste kans via Miroslav Klose, maar Frank Rost stond pal.

Na de pauze kregen beide teams meteen een goede kans. Eerst miste Podolski en vervolgens trof Ollic de paal. HSV kwam wat later op gelijke hoogte. Onder ogen van de ingevallen Kompany stuitte Lell Olic. Strafschop was het resultaat en Trochowski zorgde voor de gelijkmaker. Bayern kon nadien geen vuist meer maken en voor HSV moest het blijkbaar ook niet meer. Het bleef zo 2-2.