Stadion: BayArena
Leverkusen beloond voor geduld
Nico Wieme

Leverkusen heeft de openingsmatch van de elfde speeldag in de Bundesliga gewonnen van VfL Wolfsburg. Bayer legt door deze zege de druk in het kamp van Hoffenheim. De Wolven wachten nog steeds op hun eerste uitzege van het seizoen.

De stormloop van Bayer Leverkusen op het doel van VfL Wolfsburg heeft exact 57 minuten geduurd. Het was de Zwitserse international Tranquillo Barnetta (foto links) die van op achttien meter raak trof. Een verdiende voorsprong voor een niet opgevende thuisploeg. De bezoekers hadden zich tot dan toe enkel geconcentreerd op het verdedigen van de 0-0.

Acht minuten na het openingsdoelpunt was Barnetta ook betrokken bij de tweede goal. Zijn hoekschop werd door Stephan Kießling binnengekopt. Wolfsburg verlegde daarna het geweer van schouder en begon ook aan aanvallen te denken, maar deze tactische omschakeling kwam te laat.

Leverkusen springt door deze overwinning voorlopig over seizoensrevelatie 1899 Hoffenheim naar de koppositie in de Bundesliga. De neofiet neemt het morgen thuis op tegen Karlsruher SC. Bayer telt momenteel 24 punten, Hoffenheim 22. Wolfsburg blijft steken op 16 punten en kan na dit weekend voorbijgestoken worden door VfB Stuttgart en bijgebeend worden door Werder Bremen en 1. FC Köln.