Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Volkswagenstadion
Wolfsburg met de billen bloot
Gert-Jan Weyters

Landskampioen Wolfsburg verloor in de eigen competitie met 2-3 van FC Keuelen. Door het verlies blijft Wolfsburg hangen in de grijze middenmoot.

Al in de zevende minuut nam Köln de leiding via Kevin Pezzoni. De middenvelder kopte binnen op aangeven van Adil Chihi. Christian Gentner deed zo een 15 minuten later de netten trillen voor Wolfsburg en alles was te herdoen.

Na ongeveer tien minuten na de rust moest Wolfsburg opnieuw achtervolgen. Sebastian Freis omspeelde drie verdedigers en werkte knap af. Toch gaf Wolfsburg de moed niet op. Na een nieuwe fout van verdediger Geromel was het Ricardo Costa die kon profiteren.

Keulen nam geen genoegen met een gelijkspel en ging op zoek naar de winnende treffer. Een kwartier voor tijd werd de ploeg uit Keulen beloond voor de aanvallende intenties. Een volledig vrijstaande Freis behield het overzicht en bediende Chihi op maat.