Speeldag: Speeldag 2
Stadion: RheinEnergie-stadion
Kampioen Wolfsburg buigt achterstand om
Philippe Crols

FC Köln heeft voor eigen volk niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van Lukas Podolski kwam wel op voorsprong tegen Wolfsburg, maar de landskampioen zette de scheve situatie alsnog recht.

Heel veel fans van Keulen keken reikhalzend uit naar de rentree van publiekslieveling Lukas Podolski. In de eerste helft kon de gewezen spits van Bayern niet scoren. Ook Edin Dzeko en Grafite (foto) vonden de weg naar doel niet.

Na de koffie brak de wedstrijd open. Het was ex-Anderlechtspeler Fabrice Ehret die de 1-0 op het bord zette. Köln kreeg via Podolski zelfs nog een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar Poldi miste. Dat brak de thuisploeg zuur op.

In het laatste kwartier zette Wolfsburg orde op zaken. Eerst maakte Dzeko gelijk alvorens Pierre Womé zijn eigen doelman verschalkte. Drie minuten voor tijd legde invaller Obafemi Martins de eindstand vast, 1-3.