Speeldag: Speeldag 20
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg in extremis gelijk
Wouter Laeremans

Wolfsburg hield Hamburg op een 1-1 gelijkspel in het HSH Nordbank Arena. Wolfsburg leek lange tijd met de volle buit te gaan lopen, maar de thuisploeg kwam in de laatste minuut langszij.

Hamburg kon de druk bij Borussia Dortmund leggen met een driepunter thuis tegen Wolfsburg, maar het moest lange tijd achtervolgen.

Dzeko opende de score na 35 minuten met een prachtig doelpunt. De Bosniër controleerde een lange bal op de borst, kapte zich vrij en plaatste de bal perfect in de verste hoek. Doelman Rost kon alleen maar toekijken.

De match leek beslist, maar de ingevallen Trochowski passeerde in extremis nog de goalie van Wolfsburg. Zo pakt Hamburg op het nippertje een punt. Borussia Dortmund kan zondag de vierde plek wat steviger grijpen met een overwinning op. Stuttgart. Wolfsburg komt voorlopig naast Hoffenheim op de negende plaats.