Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Veltins-Arena
Wolfsburg knoopt aan met zege bij Schalke
Philippe Crols

De zege in de Champions League tegen CSKA Moskou heeft Wolfsburg blijkbaar goed gedaan. Na drie nederlagen op rij werd er in de Bundesliga opnieuw gewonnen. Dankzij twee goals van Edin Dzeko werd Schalke met 1-2 in het verlies gespeeld.

De komst van Wolfsburg betekende voor Schalke-trainer Felix Magath (foto) het weerzien met de club die hij vorig jaar naar de titel loodste. De coach dropte met Lukas Schmitz opnieuw een jongere in de ploeg bij Schalke. Ook Rafinha was opnieuw van de partij na enkele weken vrijaf te hebben gekregen.

Veel gebeurde er allemaal niet in de eerste helft. Manuel Neuer had weinig problemen met een schot van bezoeker Christian Gentner. Aan de overkant moest Andre Lenz, de vervanger van de geschorste Diego Benaglio, vooral attent zijn op de gevaarlijke hoekschoppen. De beste mogelijkheid voor rust was voor Grafite, maar hij was iets minder scherp dan afgelopen dinsdag tegen Moskou.

Schalke klom na rust bijna meteen op voorsprong. Jefferson Farfan bediende Levan Kenia, die van dichtbij over doel trapte. Tien minuten later trof Edin Dzeko wel raak voor de bezoekers. Toch leek Schalke nog een punt uit de brand te slepen dankzij een late goal van Benedikt Höwedes. Een minuut na de gelijkmaker was Dzeko daar echter opnieuw om de 1-2 aan te tekenen.

Wolfsburg maakt door deze zege een serieuze sprong in het klassement. Het heeft nu een punt minder dan Schalke en staat op een gedeelde vierde plaats. Alle andere teams komen zaterdag of zondag nog wel in actie.