Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Borussia-Park
Simons en Bailly delen de punten in Bundesliga
Manuel Gonzalez

Op de eerste speeldag van de Bundesliga stonden Mönchengladbach en Nürnberg tegenover elkaar. Bailly keepte bij Gladbach, Simons startte in de basis bij de bezoekers. Het werd een puntendeling.

Hegeler bracht Nürnberg op het kwartier op voorsprong, maar nog in de eerste helft op het halfuur zette thuisspeler Idrissou de stand in evenwicht.

Bailly stond de hele wedstrijd in het doel bij Gladbach. Ook Daems en Danté speelden. De Camargo zat niet in de kern na een langdurige blessure. Timmy Simons speelde de hele partij als verdedigende middenvelder bij Nürnberg.

Nieuwkomer FC St. Pauli won op de eerste speeldag meteen op verplaatsing bij FC Freiburg met 1-3. Sukuta-Pasu scoorde tweemaal.

Werder Bremen ging met zware 4-1 cijfers onderuit bij Hoffenheim. Frings zorgde na drie minuten op strafschop nog voor de 0-1, maar voor de pauze stond de eindstand nog op het bord na treffers van Demba Ba, Mlapa, Ibisevic en Salihovic.

Keulen-Kaiserslautern eindigde op 1-3. De Libanees Youssef Mohamad van Keulen kreeg na 88 seconden rood, de snelste uitsluiting ooit in de Bundesliga. Hannover 96 was op eigen veld te sterk voor Eintracht Frankfurt met 2-1.