Speeldag: Speeldag 3
Stadion: HSH Nordbank Arena
Simons snoept Hamburg eerste punten af
Anthony Van der Planken

Hamburg heeft zijn eerste punten van het seizoen verloren. HSV speelde thuis slechts gelijk tegen het Nürnberg van Timmy Simons, die de hele wedstrijd op het veld stond.

Hamburg had het lange tijd lastig met het verdedigend ingestelde, maar scherp counterende Nürnberg. De bezoekers creëerden een aantal goede kansen, maar wisten niet te scoren. Hamburg stelde daar voor rust bitter weinig tegenover.

Ook in de tweede helft liep het stroef, al wist Hamburg wel de score te openen. Zé Roberto legde een corner mooi op het hoofd van Mathijsen, die perfect binnen kopte. Hamburg leek zo toch de punten thuis te houden, maar in het slot knokte Nürnberg terug. Na een strafschopfout van doelman Rost kon Javier Pinola de 1-1 aantekenen. Hamburg verliest zo zijn eerste punten van het seizoen en moet Hoffenheim voorlopig laten gaan.