Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Borussia-Park
Gladbach neemt de maat van Bayern

Bayern München heeft de tweede seizoenshelft in mineur ingezet. De leider in de Bundesliga verloor op het veld van Borussia Mönchengladbach met 3-1.

Mönchengladbach kon in de beginfase rekenen op de medewerking van Manuel Neuer die zwaar in de fout ging. De doelman gaf de bal zomaar af aan Marco Reus die de bal in doel schoof.  Net voor rust verdubbelde Borussia zelfs de voorsprong via Herrmann.

En diezelfde Herrmann maakte het in de tweede helft nog wat erger voor Bayern door ook de 3-0 tegen de touwen te prikken. De tegentreffer van Schweinsteiger kwam veel te laat. Daardoor breidt de thuisploeg een vervolg aan zijn nu reeds fantastisch seizoen. Borussia komt tot op één punt van leider Bayern.