Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Bruchwegstadion
Timmy Simons met Nürnberg onderuit tegen Mainz
Koen Schaaphok

In de Duitse Bundesliga speelde het Nürnberg van Rode Duivel Timmy Simons vrijdagavond tegen Mainz. De thuisploeg haalde het echter met 2-1. Alle doelpunten vielen in de rust.

Voor beide ploegen waren er genoeg kansen te bespeuren. De wedstrijd was echter voornamelijk een kaartenfestijn. Namens de thuisploeg opende Müller in de 12de minuut de score. 1-0. Een kleine tien minuten later liet Ivanschitz de Nürnberg-keeper een tweede keer kansloos. Het leek voor een moment alsof de wedstrijd voor de rust al gespeeld was.

Vijf minuten voor de rust scoorde Nilsson namens de bezoekers echter de tegentreffer. Gedurende de tweede helft bleven beide ploegen proberen de netten nog eens te doen trillen. Beide keepers moesten veelvuldig in actie komen maar buiten veel kansen en gele kaarten veranderde er weinig. In het totaal kregen beide ploegen elk vijf keer het gele karton onder de neus geschoven. In de 90ste minuut was het ook de beurt aan onze landgenoot Timmy Simons na een overtreding.

Het verlies komt niet op het beste moment voor Nürnberg. De club bengelt met een veertiende plaats onderaan de middenmoot. Mainz staat wat stabieler op de achtste plaats. Tijdens het weekend kunnen er echter nog wat ploegen langszij komen.

Herbeleef 1. FSV Mainz 05 - 1.FC Nürnberg